Terpulanglah lah kpd admin. klu admin rasa kasaq sangat bahasa saya nie

Terpulanglah lah kpd admin...klu admin rasa kasaq sangat bahasa saya nie....sy x kisah klu admin rasa nak delete post nie...Nie luahan ikhlas dr sy utk memajukan dunia permotoran...

- Kpd pengusaha, Ch Foremen, Foremen, Technician, R&D, Tuan & Puan...& kekwn semua....dengaq sini betui2 sy nak pesan....ini luahan hati sbg pengguna jentera yg hebat ini...

- Dunia permotoran di Msia nie kecik ja...so jgnlah kita dok berdengki sesama sendiri, meniaga elok2 na...

- Klu hangpa rasa kedai hangpa x da ferrari ka...kedai hangpa ada maseratti ka...@ competitor kamu tue lebih baik, toksah dok pedajai kutuk company tue...hang kena lah usaha lebih mcm dia sbg service provider

- Kami sbg pelanggan, jentera Recon ka...baru ka...2nd Hand ka...lama ka...ada HAK nak beli dgn sapa yg kami rasa lebih murah & berkualiti..atau gang kami.....Duit kami maaa!!!

- Hang tok sah dok rasa bengkel/ produk/ diri hangpa sj terbaik...ramai lg orng bawak masuk produk lg power...

- Kena ada ilmu pengetahuan & meniaga semasa..jgn ingat cara sebelum merdeka dulu boleh pakai, hentam keromo atau ranjau customer!!! Apa punya turrr la...

- Klu kami sbg pelanggan bg opinion dan komen...dengaq la sikit baiii...Sb kamilah 'demand'...baru hangpa boleh 'supply'..pikiaq la sikit...toksah syok sendiri...dan merapu...

- Dikalangan kita dlm grup nie...ramai lg power habaq hang...tp depa nie tak show off sb ditegah didlm amalan agama kita semua...

- Klu hangpa nak promote produk...toksah ranjau ghata...klu produk cap ayam...habaq siap2...klu cap itik..habaq siap...biaq kami yg buat pilihan...la nie zaman boleh check on-line bang woiiii

- Satu lg...klu pelanggan dah bg feedback...ada prob...tak effektif...toksah gatai ketiaq dok challenge...learning thru listening...hang dengaq la sikit....toksah bawak brg yg hang sendiri pun x pki....contoh: minyak enjin...menatang apa yg dok juai smpi 1 ltr RM 90...klu 6 ltr dah dekat RM 600...wlupun newbie x tau...tanggungjwb hang utk habaq kat kami semua...sb kami percaya kat produk minyak engine hang utk POWER...@ potong lori ka...lori masuk lane ka...potong x lepas ka...nyawa tu bang woiiii!!!

- Klu brng tu tak dak...hang habaq takdaq

Klu hang x tau...habaq tak tau...

Klu hang x boleh buat...habaq tak boleh buat...jgn risau sb semua geng dlm nie tau bang...tak semua orng tau semua benda....ini hukum Tuhan bro...so mengaku sajalh x tau...jgn buat2 tau...bahaya bang..., nanti nmpk lg bodo....

- Maintain sincerity & transparent dgn customer anda..."Help people even u know they can't help you back"....

cth di kedai X:....minta maaf encik..spare parts kami mmg dah hbs...tgu stok....tp sy boleh divertkan encik kpd bengkel sprt Dubwerkz, Quattrozone,M-power , Audible,MYF....bla bla...

sy: ok ke bengkel nie..., sy tak pernah pergi la....

Kedai x: jgn risau encik...kedai mereka pun mempunyai keupayaan dan kapasiti yg sama seperti kami...mereka pun the best....

apakah pandangan anda sbg customer...?

- hormatilah customer anda dan hormatilah jentera customer anda....buatlah kerja anda sehabis baik..."It is not about cooking...but you must love to cook...then you become better cook"...

- Nie sy ckp sbg seorng pengguna...selepas dah berpuluh ribu hbs nak maintain jentera nie...so hang pikiaq la elok2...ambik positif....

P/S sy nak pesan...utkn yg muslim....percayalah..sesungguhnya rezeki itu dtg dr Allah (believe in abundance)...& jgn lah dok mengharapkan dan gembira dgn kejatuhan company lain....nanti Tuhan balas balik semua kena ataih hang....

Dah hbs...salam....

%d comments
  • Tak pa, silakan.

  • Cars
  • Customers are always rite.....

  • You pay for the service. You deserved the best. Unless it is free lah....can not talk much

  • Steady bro

  • Bro ni party mana?

  • Steady. Well said

  • Well stated and mentioned. Salute

  • ayat mmg kena ..thanks sebab kasi nasihat macam nih ..

  • sound so frus. i feel u.

  • May Allah granted all ur wish bro.. tks for ur kind statement. Sy pun dok ketaq jgk ni sbb mna lah tau trkena. Skrg tgh dok slow2 observed smua issue dlm group ni. Most all the info is much valuable to me..

  • Hahahaha bang, aku suka baca hg tulih. Hahahaha btw, aku agree dengan apa hg cakap.

  • I feel how u free, bro!

  • Ada ke workshop owner di sini? Direct sket. Otherwise ur mesej tak sampai ke telinga sepatutnye :D

  • I workshop owner .....heheee

  • Kau bukan own workshop ke? Hehe

  • Gurau aje....saya mana ada workshop. Saya selalu masuk workshop adalah....no tuan. Saya just contractor ikan bills aje.

  • Harap orang dimaksudkan sedar nukilan ini, dan faham. Jika tak faham loghat ini, sila panggil penterjemah

  • Di manakah workshop tuan azmi?

  • terjemah dalam bahasa apa tu, bro? hehe

  • Loghat kedah ke loghat melayu biasa

  • kalau loghat Kelantan kasi sama Baeie Hamid

  • Haha

  • Mana saya ada workshop! Saya sekadar bergurau. Tapi 30 years saya pernah kerja part time mechanics di us. So keta ni tau lah sikit2 tapi dah lama tinggalkan. Tapi teori ok kerana saya ada master mechanic certificate.....meaning LEGALLY saya dibenarkan repair kereta di Michigan state , that was from 1985 to 1989. Faham faham ajelah negara maju, safety and customers diutamakan. Tanpa certificate, you repair kereta sendiri boleh tapi repair org punya illegal. Meaning any complaint mcm kawan kita tulis kat atas tu, maka kita boleh kena tangkap dan masuk penjara....itu negara maju. Simple yg kita boleh tengok, guna power tool untuk tighten oil sump drain plug ( mechanics yg tak sekolah) dan first initial tightening of lug nuts (tyre nuts) tu mesti guna Tangan lepas tu aje power tool. Sama dengan locking nut that Audi pakai, for locking , one to each tyre, tu guna hand tighten aje bukan power tool sebab tu selalu jahanam. Yg drain plug pun just guna hand tighten aje pun not overtightened.

  • Jadi mcmana

  • Hahhahaa....nati aku translate ko bahaso kelate...

  • Is it's up to admin... Admin think clue kasaq very language me nie.... SY x story felt like clue admin delete post nie... Nie Clown sincere dr sy to advance the racing world...

    - to entrepreneur, ch foremen, foremen, technician, R & D, Mr & Mrs...& Kekwn all.... Dengaq here betui2 sy nak order.... this clown's heart as a user of this great dozer...

    - the world racing in msia nie kid ja... so do we doc berdengki themselves, took elok2 na...

    - clue guess shop hangpa hangpa x da Ferrari ka... Shop there hangpa maseratti ka...@ competitor tue you better stop, doc pedajai curse company tue... hang hit is more effort piece she as a service provider

    - we as customers, recon engine ka... ka... 2nd hand ka... long ka... no need to buy rights with who we think is cheaper & quality.. or our gang..... Money us mom!!!

    - hang tok legal doc think shop / product / myself hangpa sj best... numerous people bring in lg lg products power...

    - got any science & took while.. Don't remember how it used to be before you can use free, harder or mines customer!!! What got turrr la...

    - if we as customers bg opinion and comment... dengaq la little baiii... SB we shall demand '... ' new ' hangpa can supply '.. Pikiaq La little shock yourself... stop... and merapu...

    - among us in this group... many lg power tell me hang... tp fathoms nie don't show off sb ditegah in religious practices of all of us...

    - clue hangpa son promote product... mines stop ghata... clue cap chicken products... tell me squaring up... clue duck stamp.. you tell me ready... Biaq we make the choice... la nie zaman may Check on-line bang woiiii

    - one LG... Clue: bye bg customer feedback... no prob... no... stop effektif gatai ketiaq doc challenge... learning thru're listening dengaq... hang up.... stop the brought the hang Even the communists x.... example: engine oil... Menatang what doc have smpi 1 rm lectures 90... CLUE 6 DTD ALMOST RM 600... Wlupun newbie x tau... Tanggungjwb hang to tell me in all of us... SB we believe in the products of oil engine hangs for power...@ cut Lori ka... Lori in lane ka... x cut off ka... life tu bang woiiii!!!

    - clue that brng no dak... hang tell me takdaq

    Clue hang x tau... you tell me don't know...

    Clue hang x can do... tell me can't make it... don't worry sb all gang bang in nie know... not all people know everything.... this is the law of God bro... so confess sajalh x tau... Don't know... playing danger bang..., later nmpk lg bodo....

    - Maintain sincerity & transparent dgn customer anda..."Help people even u know they can't help you back"....

    Eg at the tavern x :.... sorry sir.. spare parts we wouldn't know about... tgu stock.... tp sy may divertkan sir to shop like dubwerkz, quattrozone, M-power, audible, myf.... blah Blah...

    Sy: ok to workshop nie..., sy never go la....

    X Store: don't worry sir... shop they have the ability and capacity of the same like us... they the best....

    Have you as our customer...?

    - honor and respect your customer customer you dozer.... make your work as well..."it's not about cooking... but you must love to cook... then you become better cook"...

    - nie sy say as an user... after already thousands about dozer boy maintain nie... so hang pikiaq la elok2... take positive....

    P / s sy nak order... Utkn the Muslim.... trust me.. Indeed, the provision that have come from God (believe in abundance)...& don't expect and doc is happy with some other company's downfall.... God reply back later all Got Ataih Hang....

    Bye hbs... Peace....

  • Miyuki Sakura aduhhh macam lahanat Kammy ni hahaha. Tak faham langsung apa dia tulis hahaha. Terbelit talir leher nak baca.

  • Hahahahh apa ni Kammy??

  • Tolong translate kelantan Baeie Hamid

  • Sedang bikin kelantanisss pnya versii Miyuki Sakura... haha

  • Rajinnya Miyuki Sakura haha

  • Power

    Salute bro

  • Hahahaha.... Miyuki Sakura bikin campoq 2 language....

  • job well done...kipidap

  • Cars
  • hang baca memang susah! tapi habis juga! i feel you bro!